Cruise Control Problem - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine CL Community > First Generation CL Discussion > Problems & Fixes
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendorsGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Notices

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-05-2010, 9:27 AM   #1
tommy1234
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cruise Control Problem

I have a 98 Acura CL 3.0 with a little over 100,000 miles.

So I decided to change the spark plugs and wires the other day. The car runs great, no problems.. except one. For some reason, the cruise control quit working after I did this (or at least I think it was after I did this). I don't know if I accidentally knocked something loose or what. I looked around and didn't see anything unusual.

It's a little weird though, the light turns on, but the car just wont hold the speed. Even if I let it slow down enough after setting the cruise control, it will downshift, but still not accelerate. However, if I physically push the gas pedal, it will shift back to 4th only when I get to the cruise control speed setting or cancel the cruise control.

Any ideas?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
tommy1234 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 11:36 AM   #2
97BlackAckCL
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
1997 Acura CL
My Garage
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 32
Posts: 68,743
Thanks: 2,520
Thanked 947 Times in 680 Posts
Points: 62,119, Level: 100
Points: 62,119, Level: 100 Points: 62,119, Level: 100 Points: 62,119, Level: 100
Activity: 99.6%
Activity: 99.6% Activity: 99.6% Activity: 99.6%
Check the throttle cables on the throttle body, one of them goes to the cruise control, it may have gotten knocked loose
97BlackAckCL is online now   Reply With Quote
Old 11-26-2010, 8:54 PM   #3
bobcov
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2006
Posts: 20
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 4,835, Level: 44
Points: 4,835, Level: 44 Points: 4,835, Level: 44 Points: 4,835, Level: 44
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
Did that fix it? I have the same problem on a '99 3.0 CL. Will check tomorrow when there is light.
bobcov is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 10:41 AM   #4
bobcov
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2006
Posts: 20
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 4,835, Level: 44
Points: 4,835, Level: 44 Points: 4,835, Level: 44 Points: 4,835, Level: 44
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
On my 99 CL, it turned out that although everything looked normal, when my mechanic gave the cruise control cable just a slight pull at the throttle body, it popped out right in his hand. Moral of the story is check it carefully, don't just eyeball it.
bobcov is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 11:40 AM   #5
97BlackAckCL
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
1997 Acura CL
My Garage
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 32
Posts: 68,743
Thanks: 2,520
Thanked 947 Times in 680 Posts
Points: 62,119, Level: 100
Points: 62,119, Level: 100 Points: 62,119, Level: 100 Points: 62,119, Level: 100
Activity: 99.6%
Activity: 99.6% Activity: 99.6% Activity: 99.6%
Quote:
Originally Posted by bobcov View Post
On my 99 CL, it turned out that although everything looked normal, when my mechanic gave the cruise control cable just a slight pull at the throttle body, it popped out right in his hand. Moral of the story is check it carefully, don't just eyeball it.
Or listen to this guy...

Quote:
Originally Posted by 97BlackAckCL View Post
Check the throttle cables on the throttle body, one of them goes to the cruise control, it may have gotten knocked loose
97BlackAckCL is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 11:40 AM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
1997, 98, acura, changed, cl, control, cruise, fuse, nsx, plugs, problem, problems, spark, tsx, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup